Je bekijkt nu Handige gratis tools op het internet #1

Handige gratis tools op het internet #1

In deze nieuwe reeks stel ik u elke gratis en handige tools voor die u kunt gebruiken voor verschillende mogelijkheden. Van bijvoorbeeld een eigen huis stijl maken voor uw bedrijf/non-profit organisatie tot uw online productiviteit te optimaliseren.

We starten deze reeks met een handige tool om uw eigen huis stijl te kunnen creeeren. Een huis stijl bestaat uit een lettertype, een slogan, logo, kleuren en algehele stijl die u uw organisatie toe eigent.

Als u deze consistent gebruikt voor uw promotie materiaal, uw website, uw business kaartje (digitaal en in de reguliere wereld) dan ontstaat er een samenhangende sfeer die het gemakkelijk en rustig maken voor de potientele klanten en alle mensen die uw organisatie/onderneming tegen komen.

In dit artikel leest u over zeven bedrijven die een succesvolle ‘branding’ hebben en wordt er meer ingegaan op waarom dit belangrijk is met heldere voorbeelden.

Handige tool #1: Maak een eigen kleuren palet

Gebruik de paletkiezer om een reeks kleuren te maken die visueel op gelijke afstand van elkaar staan.

Hiermee genereert hij vanzelf bjpassende kleuren die perfect matchen met de twee ingevoerde waardes aan het begin en aan het einde.

Onder de kleuren pallet generator worden een paar voorbeelden gelijk getoond plus nog wat aanvullende uitleg.

Vergeet niet de ‘Single Hue’ en ‘Divigent’ tabs! Deze vindt u boven in de pagina.